top of page

ONZE GESCHIEDENIS

IMG_8639.JPG

Ons verhaal begint in 2011 wanneer Damien Demunter, de bedrijfsleider van de brouwerij, en een vriend en nu partner, Mathieu Lainé, samen hun wens om hun eigen brouwerij te hebben bespreken. Enkele jaren gaan voorbij en in 2014 wordt het businessplan gevalideerd en begint het bankonderzoek. In oktober 2014 wordt de locatie van de toekomstige brouwerij bepaald: die komt in Nijvel!

Waarom deze stad? Voor zijn geografische ligging maar ook omdat Nivelles sinds 1957 geen brouwerij meer had en voor de belangrijke plaatselijke folklore die de gemeente Aclote kent.

thumbnail_IMG_20210419_155901.jpg

In december 2014 wordt de BVBA opgericht. De brouwerij zal de naam "Brasserie Ceres Belgique SPRL" dragen maar we hebben rechtstreeks gekozen voor het merk " Belgo Sapiens Brewers ".

In april 2015 beginnen de werkzaamheden aan de brouwerij, gevolgd door de komst van de brouwapparatuur en de verpakking. 

Op 27 augustus 2015 wordt het eerste brouwsel gemaakt en de eerste bieren zullen in september 2015 op de markt worden gebracht.

Vandaag bieden wij 2 gamma's bieren aan die elk uit 4 verschillende bieren bestaan: 

  • Ons gamma "Belgo Sapiens": bestaat uit de Polarius, een goed smakende en bittere pils, de Colonel Arch, een amberkleurige Amerikaanse stijl, de P'tit Granit, een bruine porter en de Blanche de Thines, een droge (ongezoete) witte, dorstlessend en verschillend van de commerciële standaarden. 

  • Ons tweede gamma "Cheval Godet", gelanceerd in 2017 voor de 2 jaren van de brouwerij, is geïnspireerd op een traditie die teruggaat tot de 17e eeuw. Dit gamma is opgebouwdt uit 4 bieren van Belgische inspiratiestijl maar gebrouwen op de Belgo Sapiens manier: de Double, een amberkleurige, de Triple, een goudblonde, de Quadruple, een sterk bruin bier met Belgische hop en de Solarius, een blonde gegist met 33% wit druivensap.

Al deze bieren zijn niet alleen verkrijgbaar in flessen van 33cl en 75cl en in vaten van 20L en 30L, maar ook in aluminium kannen! Deze moderne, lichtere en vooral recycleerbare verpakking sluit aan bij duurzame ontwikkeling en wordt niet langer beschouwd als een low-cost bierverpakking, maar is het symbool geworden van een bepaalde opleving van het brouwen.

Onze missie.

« De klant het verlangen geven om plezier te hebben en het plezier om plezier te hebben ». 

Voor ons verdient elk moment een biertype en elk bier zal het beste zijn op een specifiek moment! Geen unieke stijl, maar plezier om te delen!

Onze waarden.

Onze waarden zijn kwaliteit, delen en creativiteit.

We zijn trots op ons Belgisch brouwerserfgoed! We willen bieren met kwaliteit en karakter aanbieden, gemaakt van eerlijke en nobele producten, die voorbestemd zijn om de wereld rond te reizen!

Waarom kiezen voor blikjes in plaats van flessen? 

canette.jpg

Ik heb 3 jaar in Canada gewoond voordat ik mijn brouwerijproject lanceerde en ik heb ook veel gereisd in de VS. Er zijn bekende redenen in de VS die in Europa aankomen, zoals het verbod op glas op stranden, sportevenementen, concerten ... Daarom leek het me belangrijk om te investeren in blikjes in mijn brouwerij ”- Damien DEMUNTER  

 

Verschillende positieve aspecten die het blik met zich meebrengt, zijn significant:  

 

Qua gewicht: neem 4 blikken van 50cl. Je draagt 2 kg en je hebt 2 liter bier. Als je 4 van onze 330 ml flessen bij je hebt, draag je ook 2 kg MAAR je hebt 1,32 liter bier. Dit punt is niet te verwaarlozen als we het hebben over een volle vrachtwagen (impact dieselverbruik - CO2)! Een ander punt om op te merken is dat het blik minder ruimte inneemt dan de fles en de ruimte op een pallet is daardoor geoptimaliseerd.

 

Op het gebied van recycling: de aluminiumrecyclingindustrie verbruikt minder energie dan de glasrecyclingindustrie. Vandaag 1 blik = 1 blik. Aluminium kan eindeloos worden gerecycled, wat betekent dat de kwaliteit nooit zal verminderen.

Ja, de korte cyclus van de gewassen fles kan niet worden verwaarloosd, maar hiervoor is het noodzakelijk dat de flessenwassers aan de top van de technologie staan om zo energiezuinig mogelijk te zijn en dat ze niet te veel soda verbruiken die in het riool wordt gemorst .

Vergeet niet om de verbruikte energie en de CO2-impact te overwegen om de fles te repatriëren.  

 

Op esthetisch niveau:  de blikken bieden de mogelijkheid om ze in 360° te decoreren, wat niet mogelijk is op flessen!

Bovendien zijn ze, in tegenstelling tot flessen, volledig ondoorzichtig! Het voordeel?  Omdat het bier zeer licht breekbaar is, wordt het beter bewaard tegen oxidatie. Het is onzin om een biertje in een transparant glas te doen.

 

 

Houd je niet van blikjes omdat je bang bent dat je bier naar metaal zal smaken?

Geen risico !

 

Ik ben erg gevoelig voor smaak en geuren. Niets vervelender dan een blikje dat op een rokerige plek heeft gestaan. Door uit een blikje te drinken gaan we deze rook namelijk proeven. Maar door uit een glas te drinken is deze smaak weg! "- Damien DEMUNTER

Vandaag is aangetoond dat de voering in het blik geen smaak aan het product geeft!

bottom of page