top of page

ONZE BIEREN

ONS ASSORTIMENT CHEVAL GODET

Om het tweejarig bestaan van de brouwerij Belgo Sapiens Brewers te vieren, is het evident om een nieuw gamma aan bieren te lanceren. Deze gamma, Cheval Godet, onthult vandaag zijn eerste bier, een triple. De Cheval Godet is een integraal onderdeel van de folklore Aclot. Deze is ontstaan in de 17eeeuw maar niet in de tijd van Triplodocus.

B_TRIPLE.png
godettriple.png
B_DOUBLE.png
godetdouble.png
B_WINTER.png
godetwinter.png
B_SOLARIUS.png
godetsolarius.png
godet-triple.png

De triple van Cheval Godet is gebrouwen met 3 soorten granen, 4 soortenmout, bruine suiker en 4 soorten hop. Waarbij hop als symbool staat voor onze brouwerij. Ook geniet dit bier van een polaris dry hopping. De neus is plantaardig en fris, vergezeld met subtiele aroma’s en verschillende gisting kruiden. De mond heeft een warme, goddelijke koppigheid in zich met een afgewerkte bittere toets. 

Triple
TRIPLE.png
DOUBLE.png

De Dubbele van Cheval Godet is gebrouwen met geroosterde mout, cassonade en 4 soorten hop. Een dry hopping met Mosaic hop, geeft een prettige smaak met een vleugje van exotisch fruit. Het bier heeft een diep roodbruine kleur. Zijn fruitige neus en moutsmaak vormen voor een uitgebalanceerde aromatische sensatie in de mond. De gebruikte hopsoorten, inclusief deze gebruikt bij dry hopping, leveren een aangename bitterheid die deze aromatische balans nog versterkt. 

godet-double.png
Double
godet-winter.png

Het Quadrupel- of Winterbier uit het Cheval Godet-assortiment wordt gebrouwen voor het plezier en in de traditionele geest van kerstbieren uit onze regio.

Samengesteld uit karamelmout, geëest en geroosterd, bruine suiker en 3 hop. Het profiteert van dry-hopping bij Cascade Belge, een aromatische hop met zoete citrus- en lychee-tonen.

Haar jurk is intens donkerbruin. Zijn complexe neus en moutige smaak zorgen voor een uitgebalanceerde aromatische combinatie.

De gebruikte hop, ook die voor dry-hopping, geeft het een aangename bitterheid die deze aromatische balans versterkt.

Winter
winter.png
solarius.png

Het Solarius Blonde-bier van Cheval Godet wordt gebrouwen in samenwerking met de wijnmakerij “Domaine Viticole du Chapitre” in Baulers. Twee producenten uit Nijvel delen hun passie voor het maken van een hybride bier op basis van druivensap. De Solaris-druif is een witte druif van Germaanse oorsprong, zoals de vlaggenschip-hop van de brouwerij, de Polaris-hop. Haar jurk is blond verguld. De fruitige neus, aroma’s van witte druiven, droge en dorstlessende smaak, zorgen voor een uitgebalanceerde aromatische combinatie terwijl de wijnoorsprong van dit hybride bier wordt herinnerd.

godet-solarius.png
Solarus
bottom of page